KOMPLEKS OD 4 VILE SA BAZENIMA U SRCU ISTRE

Cijena:
na upit
Površina:
1.302 m2
ID Kod:
300031040-586

Detalji nekretnine

Lokacija:
Trviž, Pazin - Okolica
Transakcija:
Za prodaju
Vrsta nekretnine:
Poslovni prostor
Ukupan broj prostorija:
17
Spavaće sobe:
13
Kupaonica:
8
WC:
5
Kat:
1
Ukupno katova:
1
Cijena:
na upit
Površina:
1.302 m2
Površina okućnice:
9.665 m2

Opis nekretnine

ORIGINALNA LIFESTILE DESTINACIJA: KOMPLEKS KAMENIH TURISTIČKIH VILA SA BAZENIMA, na 10.000 m2 u srcu Istre!
Ove moderno opremljene vile namjenjene su kako u turističke svrhe tako su pogodne i za obiteljsko stanovanje jer posjeduju sve ono što modernom čovjeku treba za bijeg od prestresne svakodnevnice: kvalitetnu opremu i sadržaj (saune, bazeni, jog, mjesto za roštilj, prostrani parking...) mir i tišinu, pogled na okolne šume i obronke Učke...
Površina kupljenog zemljišta iznosi 10.000 m2, od čega 4.000 predstavlja građevinsko zemljište, dok na preostalom dijelu nije dozvoljena gradnja. To je predstavljalo dodatnu prednost, jer je ovaj koncept ionako predviđao izgradnju 4 objekta, dok je preostali dio predviđen za zelenilo i zabavne sadržaje. Također, zbog prostornog plana, nije moguće da u budućnosti s neposredne lijeve ili desne strane naselja budu izgrađeni objekti koji bi narušavali privatnost.
Građevinsko zemljište podijeljeno je na 4 zasebne parcele, tako da svaki od sagrađenih objekata predstavlja nezavisnu građevinsku cjelinu koju je moguće i zasebno prodati.
Svi građevinski radovi izvedeni su u skladu s dobivenim dozvolama, te je po završetku izgradnje od strane nadležnih državnih institucija izdana i uporabna dozvola.
Sami građevinski radovi trajali su gotovo četiri godine, tako da su poštivana pravila struke oredoslijedu izvođenja radova, rezultat čega su kvalitetno izgrađeni objekti.
Svi vanjski zidovi izvana su obloženi 22 cm debelimkamenim zidom, dok između kamenog zida i unutrašnjeg ciglenog zida postoji i 5 cm izolacijskog materijala. Na taj način debljina vanjskih zidova iznosi gotovo 50 cm, što garantira optimalnu izolaciju objekta.
Također, ispod krovne konstrukcije nalazi se 5 cm izolacijskog materijala, te još jedna drvena (hrastova)
obloga. Posljedica takve izolacije je da objekti ljeti odlično održavaju ugodnu temperaturu, dok zimi isto tako dugo održavaju toplinu.
Sva vanjska građevinska stolarija je drvena, ispred koje se nalaze također drvene škure.
Pored svakog od objekata nalazi se vanjski bazen.
Po završetku građevinskih radova prišlo se opremanju interijera. Zanimljivost je da svaka od kuća ima svoj naziv i u skladu s njime se pristupilo uređenju te u svakoj od njih prevladava neka od boja.
U svim prostorijama, osim sanitarnih, podovi su napravljeni od punog hrastovog drva, starog najmanje 60 godina. Prilikom opremanja, kupovane su stare hrastove kuće, od čijih su se zidova izrađivali drveni podovi, čime je dobivena kvaliteta materijala neusporediva sa onima u redovnoj prodaji, čak i kada se prodaju podovi od punog drveta.
Također, od istog hrastovog drva rađene su i kuhinjske rane plohe, stepenice unutar objekata, te svi ostali drveni elementi.
Sve prostorije opremljene su vrhunskim klima uređajima, koji omogućavaju i hlađenje i grijanje objekata tijekom cijele godine. Također, svaka kuća ima vlastiti kamin.
U sanitarnim prostorijama nalaze se keramičke pločice, a grijanje je podno.
U tri od četiri hiže nalaze se finske saune s pripadajućim tuševima i/ili hladnim unutarnjim bazenom, a u jednoj od njih, koja je predviđena kao centralni objekt prilikom organizacije raznih evenata jedina ima i podrumske prostorije, u kojima se osim mini rekreacijske sobe (fitness sprave, stol za stolni tenis, sauna) nalazi i vinski podrum.
Većina namještaja u sve 4 kuće je stari restaurirani namještaj, što dodatno doprinosi rustikalnom izgledu objekata. Isto tako, u kuhinjama se nalaze RUČNO rađene keramičke pločice koje dodatno upotpunjuju starinsku atmosferu unutar objekata.
Pored toga, objekti su ukrašeni nizom tradicionalnih suvenira, starih knjiga, umjetničkih fotografija, unikatnih ručno rađenih tepiha, pri čemu se je pazilo da sve dekoracije odgovaraju cjelokupnom imidžu svake od kuća.
Kako je ranije navedeno, ovaj kompleks vila prije svega su namijenjeni za iznajmljivanje domaćim i stranim gostima, naročito u ljetnom razdoblju. U tom periodu, gosti uglavnom dolaze i odlaze u tjednom ili dvotjednom ritmu, te iznajmljuju cijelu kuću za jednu ili više obitelji. Obzirom da su sve kuće grijane, kompleks je otvoren za turiste tijekom cijele godine. Na taj način i u jesenskim i zimskim mjesecima (uz dodatak sauna i vinskog podruma) ove prekrasne vile predstavljaju poželjno i ugodno odmorište.
Međutim, pored „klasičnog“ turizma, van glavne sezone, ovaj kompleks pogodan je i za organizaciju raznih događanja i specijaliziranih programa, što se i pokazalo ispravnim već u prvoj godini poslovanja.
Unutar kompleksa, u jednoj od hiža moguće je samo u jednom prostoru smjestiti 30-ak ljudi za objed, sastanak, team building i sl. Također, u istom objektu postoje i vinski podrum s izborom vina najboljih istarskih vinara po podrumskim cijenama, ali i dodatna kuhinja opremljena za kuhanje za veći broj gostiju ili prihvat cateringa.
Stoga je jedna od hiža zamišljena kao centralno mjesto okupljanja u takvim prigodama.
Uslijed toga, kompleks je bio domaćin nekoliko team buildinga, poslovnih prezentacija ili tečajeva za manje/srednje teamove, ali i nekoliko vjenčanja, generacijskih okupljanja. Također, u sklopu naselja održan je i 7-dnevni „yoga-retreat“ gdje su gosti željni drugačije vrste odmora, uz vodstvo yoga instruktora, provodili vrijeme u vježbama, meditaciji, makrobiotičkoj kuhinji i drugim sadržajima koje takva vrsta programa predviđa.
Ovaj kompleks se u budućnosti treba razvijati kao life-style destinacija,kao nesvakidašnje utočište od svakodnevne gužve, pružati sadržaje prilagođene svakom gostu te ujedno predstavljati i polaznu točku za istraživanje poznatih i manje poznatih ljepota Istre.

Karakteristike

Ostale prostorije
 • Balkon/lođa/terasa
Karakteristike
 • Godina izgradnje: 2009 god.
 • Razred energetske učinkovitosti: B
 • Pristup invalidima: da
 • Nekretnina se prodaje/iznajmljuje: namještena
 • Bazen: vlastiti
Parking
 • Parking: da
 • Parking (broj): Da
Vrsta grijanja
 • Etažno centralno
Izvor topline
 • Drva
Infrastruktura
 • Voda
 • Struja
 • Plin
 • Internet
 • Kabelska ili satelitska TV
Opis okruženja
 • Predgrađe
 • Na osami
 • U mirnoj ulici
 

Pošalji upit

Recite našem agentu što tražite

m2
m2